Kolbászos falatkák
sponsored links
A futball világbajnokság döntõjére még elkészülhet, vagy ha nem, akkor bármilyen más alkalomra. :) Egyszerû, túrós tésztájú pogácsa, tetején finom füstölt kolbásszal és sajttal. Hiába a nagy darabszám, rekord gyorsasággal fogy, és nemcsak a fiúk körében népszerû. :) Leginkább sör- vagy borkorcsolyaként tudom ajánlani, kell a pogácsákhoz egy kis itóka és kell az itókákhoz egy kis pogácsa. :) A recept megjelent a Kifõztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!
Hozzávalók kb. 100 darabhoz:
a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál só
- 25 dkg vaj
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
a tetejére:
- 1 tojás
- 30 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg trappista sajt
- A lisztet gyúródeszkára szitáltam, elkevertem benne a sót.
- Beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat, hozzáadtam a túrót és a tejfölt, majd egynemû tésztává gyúrtam.
- Lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtottam, 3 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval kiszúrtam.
- A pogácsák tetejét megkentem az enyhén felvert tojással, mindegyikre tettem egy karika füstölt kolbászt, és megszórtam reszelt sajttal.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben szép pirosra sütöttem.