Kolbászos falatkák
sponsored links
Eltûntem kicsit, de jó hír, hogy közben kolléganõimmel együtt megszerkesztettük a Székely Konyha júniusi lapszámát, ami várhatóan kedden jelenik meg. Az utóbb készített finom falatok sorából azonban kimaradt a képen látható kolbászos falatka. A minap HajniZoli kommentben írta az egyik hasonló falatkára: "Sokszor túlgondoljuk az elõételeket, holott milyen gyorsan, színesen és egyszerûen lehet készíteni!" Nos, egyetértek: nem kell túlbonyolítani, csak ötlet kell és néhány hozzávalóból pompás falatkák készíthetõk, amint azt a képen látható finomság is bizonyítja.
Kolbászos falatkák
Elkészítési idõ: 15 perc.
10-15 dkg szárazkolbász, 10 dkg sajt, pirított kenyér vagy kiflidarabkák, illetve tetszés szerint: paprika, retek, olajbogyó, paradicsom.
1. A kolbászt vékony karikára vágjuk; a sajtot hasonló darabokra aprítjuk; a kenyeret megpirítjuk, csinos kockákra ...