Kolbászos csiga
sponsored links
Az örök kérdés mindig, hogy mit csomagoljak a gyereknek uzsonnára. Az elmúlt napokban csigáztunk. Volt sós, volt édes, volt egyszerûbb és kissé macerásabb, de mindig sikere volt.
Ezek kolbászos tölteléket kaptak, a tészta másik fele pedig sonkásat, mivel a kisebbik még mindig nem eszi meg a kolbászt.
A tészta rém egyszerû, a töltelék sem flancos. A megkelt, kinyújtott tésztát megkentem natúr sajtkrémmel, bõségesen pakoltam rá kolbászt és reszeltem rá sajtot. Feltekertem, majd szeleteltem. A szeletelésben van egy kis trükk, ugyanis csak ...
A szétnyitást érdemes már a tepsin elvégezni, hogy a töltelék ne szóródjon szét.
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 2 tk. só
- 1 tojás
- 0,5 dl olaj
- 1 dl tej
- kb.2 dl víz
- 3 dkg élesztõ
A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztõtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd feltekerem.
Szeletelem, majd sütõpapíros tepsire sorakoztatom õket. Újra kelesztem, ezalatt a sütõt 200 fokra elõmelegítem. Sütés elõtt még a tetejükre is szórok kevés reszelt sajtot.
18- 20 perc kell nekik, hogy szép pirosra süljenek.