Kolbászos csiga

2012-01-16

sponsored links


Az örök kérdés mindig, hogy mit csomagoljak a gyereknek uzsonnára. Az elmúlt napokban csigáztunk. Volt sós, volt édes, volt egyszerûbb és kissé macerásabb, de mindig sikere volt.
Ezek kolbászos tölteléket kaptak, a tészta másik fele pedig sonkásat, mivel a kisebbik még mindig nem eszi meg a kolbászt.
A tészta rém egyszerû, a töltelék sem flancos. A megkelt, kinyújtott tésztát megkentem natúr sajtkrémmel, bõségesen pakoltam rá kolbászt és reszeltem rá sajtot. Feltekertem, majd szeleteltem. A szeletelésben van egy kis trükk, ugyanis csak ...




























A szétnyitást érdemes már a tepsin elvégezni, hogy a töltelék ne szóródjon szét.

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tk. só
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl tej
  • kb.2 dl víz 
  • 3 dkg élesztõ
A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztõtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd feltekerem.
Szeletelem, majd sütõpapíros tepsire sorakoztatom õket. Újra kelesztem, ezalatt a sütõt 200 fokra elõmelegítem. Sütés elõtt még a tetejükre is szórok kevés reszelt sajtot. 
18- 20 perc kell nekik, hogy szép pirosra süljenek. 

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/01/ko...

sponsored links

Keres?s