Kolbászos bavette zöldborsóval
sponsored links
Az utóbbi idõben van egy-két új mûsor a TV Paprikán, amit szoktunk nézni, közötte van a Terítéken Lengyelország is, amiben Tomek Jakubiak fõz. A lengyel konyha eléggé hasonlít a magyar konyhához, éppen ezért sokszor nézegetek és gyûjtögetek ötleteket lengyel blogokról. Erre a receptre természetesen a kedves férjem lett figyelmes, ugyanis ha már kolbászt tartalmaz rossz nem lehet... próbáljuk ki. Hogy mibõl mennyi került bele, pontosan nem tudjuk, de ez az arány, fûszerezés a mi szánk íze szerint tökéletes lett.
Ami a legjobb, hogy gyorsan elkészíthetõ, laktató és 40 fokban nem kell órákat tölteni a konyhában.
Kolbászos bavette zöldborsóval
Hozzávalók 2 személy részére
7-8 dkg házi kolbász
10 dkg párolt zöldborsó
2 evõkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt majoranna
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfû
só
frissen õrölt bors
20 dkg bavette tészta
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. A kolbászt felkarikázzuk, majd apróra morzsoljuk, és hozzáadjuk a hagymához, végül zsírjára pirítjuk. Ezután fûszerezzük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és párolt zöldborsóval gazdagítjuk.
A tésztát sós lobogó vízben kifõzzük, és a kolbászos raguba forgatjuk.
Tálalhatjuk parmezánnal, friss ruccolával vagy adhatunk hozzá paradicsom sûrítményt is.
Ami a legjobb, hogy gyorsan elkészíthetõ, laktató és 40 fokban nem kell órákat tölteni a konyhában.
Kolbászos bavette zöldborsóval
Hozzávalók 2 személy részére
7-8 dkg házi kolbász
10 dkg párolt zöldborsó
2 evõkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt majoranna
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfû
só
frissen õrölt bors
20 dkg bavette tészta
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. A kolbászt felkarikázzuk, majd apróra morzsoljuk, és hozzáadjuk a hagymához, végül zsírjára pirítjuk. Ezután fûszerezzük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és párolt zöldborsóval gazdagítjuk.
A tésztát sós lobogó vízben kifõzzük, és a kolbászos raguba forgatjuk.
Tálalhatjuk parmezánnal, friss ruccolával vagy adhatunk hozzá paradicsom sûrítményt is.