Kolbászkrémes csiga serpenyõben sütve
sponsored links
Be kell vallanom õszintén, hogy ez a csudijó kolbászkrémes csiga még tavaly októberben készült, de valahogy eltalált veszni a többi fotók között. 40 fokban biztos nem sokan kapcsolják be a sütõt, meg fõzés helyett is lehet inkább valamilyen menüt rendel az ember, de mi nem ezek vagyunk. Jó, a légkondi tudom Isteni áldás, de még az idén meg vagyunk nélküle. Egyébként is "csak" 27-28 fok van bent, amit reggelre sikerül 26-ra lehûteni. Annyira nem is rossz. Jó az emeleti szobákról nem beszélek, bár Emmáé egészen tûrhetõ. Õ kapta a hûvös, de zajos szobát. Bár õt semmi sem akadályozza meg abban, hogy aludjon egy jót akár napközben is.
Kolbászkrémes csiga serpenyõben sütve
Hozzávalók 8 db-hoz:
15 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 tojás sárgája
2 evõkanál olívaolaj
1 dkg friss élesztõ
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
kb. 2 dl víz
5 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
a töltelékhez
15 dkg házi kolbász
3 evõkanál parmezán
10 dkg reszelt sajt
15 dkg sûrített paradicsom
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen õrölt bors
só
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, beletesszük a tojás sárgáját, az olívaolajat, a cukrot, a sót és belemorzsoljuk az élesztõt. A víz folyamatos hozzáadásával könnyû tésztát dagasztunk belõle, majd kelesztõtálba tesszük és szobahõmérsékleten 40 percet pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 mm vékony téglalap alakúra, megkenjük a vajjal, majd feltekerjük. Ismét kelesztõtálba helyezzük és 40 percet pihentetjük. Ez idõ alatt elkészítjük a kolbászkrémet.
A töltelék hozzávalóit késes robotgépbe helyezzük, majd krémesre aprítjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 5 mm vékony téglap alakúra nyújtjuk, megkenjük kolbászkrémmel, majd feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva és 8 egyenlõ részre vágjuk. A csigákat szellõsen a serpenyõbe rakosgatjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Elõmelegített, 180 fokos sütõbe tesszük úgy, hogy elõtte a serpenyõ nyelét eltávolítjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük, a serpenyõben hagyjuk kihûlni.
Ha nem azonnal fogyasztjuk, bármikor visszatehetjük a forró sütõbe, átmelegítve ugyanolyan lesz, mint frissen sütve.
Kolbászkrémes csiga serpenyõben sütve
Hozzávalók 8 db-hoz:
15 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 tojás sárgája
2 evõkanál olívaolaj
1 dkg friss élesztõ
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
kb. 2 dl víz
5 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
a töltelékhez
15 dkg házi kolbász
3 evõkanál parmezán
10 dkg reszelt sajt
15 dkg sûrített paradicsom
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen õrölt bors
só
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, beletesszük a tojás sárgáját, az olívaolajat, a cukrot, a sót és belemorzsoljuk az élesztõt. A víz folyamatos hozzáadásával könnyû tésztát dagasztunk belõle, majd kelesztõtálba tesszük és szobahõmérsékleten 40 percet pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 mm vékony téglalap alakúra, megkenjük a vajjal, majd feltekerjük. Ismét kelesztõtálba helyezzük és 40 percet pihentetjük. Ez idõ alatt elkészítjük a kolbászkrémet.
A töltelék hozzávalóit késes robotgépbe helyezzük, majd krémesre aprítjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 5 mm vékony téglap alakúra nyújtjuk, megkenjük kolbászkrémmel, majd feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva és 8 egyenlõ részre vágjuk. A csigákat szellõsen a serpenyõbe rakosgatjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Elõmelegített, 180 fokos sütõbe tesszük úgy, hogy elõtte a serpenyõ nyelét eltávolítjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük, a serpenyõben hagyjuk kihûlni.
Ha nem azonnal fogyasztjuk, bármikor visszatehetjük a forró sütõbe, átmelegítve ugyanolyan lesz, mint frissen sütve.