Kolbászgombócos kapros krumplileves... holnapra

2017-07-07

sponsored links

Jön az egész család, pakolni fogják a cuccaimat, kell a finom ebéd, nehogy éhezzenek nekem.
 Kolbászgombócos kapros krumplileves
Hozzávalók:
2 l füstölt oldalas fõtt, lefagyasztott leve
1 pár sütnivaló kolbász
1 cs. újhagyma, karikázva
1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve
1,5 kg krumpli, kockázva
2 cs. kapor, apróra
só, bors, paprikakrém /saját eltevés/
tejföl, liszt a habaráshoz


A kiolvasztott füstöltlevet fazékba öntöttem és kezdtem felforralni.
A kolbászhúst kiszedtem a bélbõl, amibe töltve volt és helyes kis gombóckákat görgettem belõle, semmit nem kellett hozzáadni, kellõen ízes, fûszeres volt.
Megpucoltam és felkockáztam a rengeteg krumplit, legközelebb egy adag leveszöldséget is teszek hozzá, nem rontja el.
Amikor felforrt a füstöltlé sorban tettem bele az újhagymakarikákat, a rengeteg fokhagymagerezdet, a krumplit, végül a gombóckákat, a paprikakrémet, sóztam és borsoztam, ment hozzá a sok-sok kapor is,  még feleresztettem annyi vízzel, amennyi levest szerettem volna, jó sok kell holnapra a pakoló családnak.
Az egészet puhára fõztem, ez még félóra sem volt.
Végül 1 ek. lisztet a tejföllel és némi vízzel simára kevertem, hõkiegyenlítettem és összefõztem a levessel.
Holnap még kap tejfölt, mert nem volt itthon sok egyelõre, na de majd holnap már lesz bõven.
Nagyon finom, nyárias, de mégis tartalmas leves lett, holnap e mellé még sütök egy nagy adag sajtos pogácsát, lakjanak jól a rakodók-pakolók.
Az iszonyatos mennyiségû könyv, csetreszek, étkészletek, edények kerülnek sorra.
Csak már túl lennék rajta, közben meg annyira fáj a lábam, pláne, ha frontok jönnek, hogy elmondani nem tudom. Mindegy, nem akarok panaszkodni, mindenkinek megvan a maga baja.
... és ilyen sajtos pogácsát sütök majd frissen reggel, jó sokat
ezt itt pont



Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2017/07/kolbas...

sponsored links

Keres?s