Kolbász és tészta avagy Hú, de jönnek a tészták
sponsored links
Valószínûleg ez egy ilyen hét...
Csak a tészta, meg az ötlet...
Lehet, hogy kiköltözök olaszba...
...legalább fél órára, de minimum 30 percre ?
HARAGOS FÜLECSKE
Hozzávalók:
25 dkg orecchiette (fülecske) vagy kagyló tészta
2 szál sütnivaló kolbász (csípõs)
2 szál szárzeller
1 db alma
20 dkg koktélparadicsom
2 ek. balzsamecet
rozmaring
parmesan
2 dl víz
só
Csak a tészta, meg az ötlet...
Lehet, hogy kiköltözök olaszba...
...legalább fél órára, de minimum 30 percre ?
HARAGOS FÜLECSKE
Hozzávalók:
25 dkg orecchiette (fülecske) vagy kagyló tészta
2 szál sütnivaló kolbász (csípõs)
2 szál szárzeller
1 db alma
20 dkg koktélparadicsom
2 ek. balzsamecet
rozmaring
parmesan
2 dl víz
só
(csípõs valami, ha a kolbász nem lenne az)
A forrásban levõ sós vízben kifõzzük.
Közben a szálzellert, az almát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot méretétõl függõn negyedeljük vagy nyolc darabra vágjuk.
Kettõ evõkanál olívaolajat picit felhevítünk egy serpenyõben, majd a kolbász bõrét hosszában felvágjuk, a húsát pedig belecsipkedjük a serpenyõbe.
Folyamatos kevergetéssel, "szétnyomkodva" addig sütjük a kolbászhúst, amíg elveszti nyers színét. Ekkor adjuk hozzá a felaprított zellert, almát és paradicsomot, valamint a balzsamecetet, 1-2 percig így együtt pirítjuk, hogy a balzsamecet kicsit karamellizálódjon, aztán rozmaringgal fûszerezve és a vízzel felöntve 10-15 percig fõzzük, illetve addig amíg a leve minimálisra elforr.
A sózással óvatosan bánjunk, sõt inkább csak kész ragut sózzuk szükség szerint.
A sózással óvatosan bánjunk, sõt inkább csak kész ragut sózzuk szükség szerint.
A kifõtt tésztát összeforgatjuk a raguval; tálaláskor Parmesan forgácsokkal koronázzuk.