Kolbásszal töltött Stefánia
sponsored links
Már egyszer készítettem sertésfasírtot az õzgerinc formámban, de akkor nem sikerült túl jól. A második próbálkozás alkalmával már nagyobb fába vágtam a fejszémet, most azt szerettem volna kipróbálni, hogy milyen Stefániát tudok sütni. Azért nem tojással töltöttem meg, mert akkor nem nagyon tudtam volna belepasszírozni a formába, pedig azt mindenképp használni szerettem volna, mert kaptam, és így a formázással sem kellett veszõdni egy csöppet sem.
Az eredmény most sokkal kecsegtetõbb lett, mint elõször, úgyhogy ez az étel is bekerülhet a "repertoáromba", persze azon még dolgozni kell, hogy olyan finom legyen, mint az otthoni.
Hozzávalók:
- 350 g darált sertéshús
- 100 g vöröshagyma (8 g CH)
- 6 g fokhagyma (1,57 g CH)
- 80 g teljes kiõrlésû kenyér (40 g CH)
- 2 tojás (az egyik fõtt, a másik nyers)
- 1 rúd csemege kolbász (0,3 g CH)
- ételízesítõ
- bors
- pirospaprika
- majoránna
A hagymákat megtisztítjuk, és leturmixoljuk, vagy minél apróbbra vágjuk. Hozzáadjuk a húst, belemorzsoljuk a beáztatott és jól kinyomkodott kenyeret és ráütjük a nyers tojást. Ízlés szerint fûszerezzük, semmivel sem kell spórolni. A kezünkkel jól összegyúrjuk, majd a legvégén óvatosan belekeverjük a felkockázott fõtt tojást, hogy minél kevésbé törjük össze.
Egy õzgerincformát kibélelünk sütõpapírral, és az alján elegyengetjük a massza kb. felét. Ráhelyezzük a kolbászt, enyhén belenyomkodjuk, majd befedjük a massza másik felével. Egyenletesen eligazítjuk és a formát lefedjük alufóliával.
Kb. 45 percig a legnagyobb hõfokon sütjük, majd a fóliát levéve alacsonyabb hõfokon 15 percig.
Ez az egy rúd fasírt 49,88 g CH-t tartalmaz. Én 18 kicsit vastagabb szeletre vágtam, így egy szelet 2,77 g-ot tartalmaz.