Kolbásszal töltött karajszeletek
sponsored links
Tegnap nem írtam bejegyzést, mert olyan ételeket fõztem, amik már szerepelnek a blogon. Kolbászos bableves volt (gyorsfõzõ fedõvel fõzve), és túrós csusza, teljesen hagyományosan elkészítve. Ezek a blogon már többször is szerepelnek.
Ma nem fõztem levest, csak fõfogás és saláta készült. Kolbásszal töltött karajszeleteket sütöttem, alatta, "egy füst alatt" megint megsült a köret. Az itthon lévõ zöldségekbõl pedig egy salátát készítettem kísérõnek, hogy ebben a zord idõben színeivel és vitamin tartalmával is földobjon bennünket.
A hús és köret hozzávalói:
- 2 doboz XXL szeletelt karaj (500 gr/doboz, 13 szelet), 2 doboz sütni való kolbász, só, sertéssült
fûszerkeverék
- (egy tepsire való) tisztított, szeletelt krumpli, só, sertéssült fûszerkeverék, só, kevés olaj
A karajszeleteket mindkét oldalukon kiklopfoltam, egyik oldalon kevés sóval, másik oldalon sertéssült fûszerkeverékemmel szórtam meg. A sütnivaló kolbászokról lehúztam a bõrt, és elfeleztem õket, aztán egy-egy fél szál kolbászt a hús sózott oldalára fektettem, feltekertem és fogpiszkálóval megtûzve sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, (mellé raktam a másfél szál szintén lebõrözött sütnivaló kolbászt, ami kimaradt a húsok betöltése után). Alufóliával ...