Kolbásszal, sajttal töltött gombafejek, velesült paradicsommal, parázskrumplival
sponsored links
Kolbásszal, sajttal töltött gombafejek, velesült paradicsommal, parázskrumplival
Finom étel, s a munka javát a tûzhely végzi el.Hozzávalók:
- 11 db csiperkegomba (kb. 25 dkg)
- kb 15 dkg csípõs füstölt kolbász
- 6 db parázskrumpli
- 1 db paradicsom
- 10 db koktélparadicsom
- 4 dkg füstölt sajt
- olívaolaj, kevés víz
- só
- õrölt fekete bors
- 2 szál petrezselyem
- 2 db chili
A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, berakom egy nagy nyél nélküli serpenyõbe. Középre kerülnek a krumplik és a paradicsom, a szélére pedig a koktélparadicsom. Öntök rá kevés vizet és olajat. Fûszerezem. Lefedem, s a tûzhelyen párolom 15 percig.
Közben vágok 11 szelet kolbászt, s lereszelem a sajtot.
Majd megforgatom a zöldségeket, a gombára teszek 1-1 szelet kolbász, újra fûszerezem, s fedõ nélkül berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe, légkeverésen újabb 15 percig. Ezután a gombákra szórom a sajtot, s visszateszem a sütõbe 10 percre.
Tálaláskor a tányérra szedem a zöldségek felét, dekorálom petrezselyemlevéllel és chilivel