KOLBÁSZOS CSIGA
sponsored links
Ez az a sós nassolni való, melyet nem csak megsütni jó, hanem egész nap rágcsálni, miközben végezzük a dolgunkat. Nagyon fincsi ropogtatni való, és kiváló sörkorcsolya is lehet! Miért is ne lenne finom, hiszen tele van jó dolgokkal: kolbász, sajt, tejföl... hmmm... kell ennél több? ;-) (ráadásul szuper fincsi lángolt kolbászt sikerül vennem:))
A hét egyik napján férjemmel voltam kis hazánk fõvárosában > amíg férjem intézte a dolgait és vártam rá, addig az egyik budaörsi bevásárlóközpontban múlattam az idõt. Persze rögtön le is ragadtam a könyveknél (soha nem tudom megállni, hogy ne vegyek egy jó könyvet), de most azon belül is a gasztro könyveknél "horgonyoztam le". Ki is néztem magamnak egy hatalmas és csodálatos süteményes könyvet, melyben 200 süti van, tele szebbnél szebb fotókkal... Elõször nem állt szándékomban megvenni, mert rengeteg sütis könyvem van, ráadásul karácsonyra is kaptam egy meseszép süteményes könyvet a férjemtõl, ami ugyanígy tele van gyönyörû fotókkal, és még abból is alig érkeztem megsütni pár sütit a temérdek házi receptemnek köszönhetõen (melyeket Anyukámtól kaptam). Végül nem tudtam a józan eszemre hallgatni és megvettem az "ennyi nekem is jár" felkiáltással. :-))
Lényeg, hogy ezt a kolbászos csigát ebbõl a könyvbõl néztem ki - láttam már sok más helyen is, de még soha nem sütöttem meg, viszont ebben a könyvben rögtön szemet szúrt, feltétlenül ki kellett próbálnom! Jelentem: recepttárba felvéve, mert mindenkinek nagyon ízlett! :) Amikor tegnap este sült, Milán már nagyon várta és jóízûen befalatozott belõle kettõt is nagy meglepetésemre. Mivel kolbászos, nem gondoltam, hogy enni fogja, de kérte. Sõt! Sírt érte. Elég késõ volt már a sütéshez, Milánt kellett volna fürdetni, kicsit "elcsúsztam" a nappal > nagyon sok dolgom van mostanában, nem érem magam utol. :( De örültem, hogy Milán egyáltalán eszik (a férjem meg is jegyezte, hogy úgy tûnik a sütijeim nagyon ízlenek Milánnak:)).
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- kb. 1,5 dl tejföl
- 30 dkg margarin ...