Koktélrákos-tejszínes linguine tészta
sponsored links
Amikor nagyon kevés idõm van az ebédfõzésre, szinte mindig tésztát készítek. Amíg felforr a víz és megfõ a tészta, el lehet készíteni a szószt: szerintem részben ebben rejlik az olasz konyha zsenialitása (meg persze a nagyon jó minõségû alapanyagokban), 10-15 perc alatt szuper ebédet varázsoltatunk az asztalra. A tésztaszószok száma végtelen, remek lehetõség arra, hogy a háziasszonyok kiélhessék a kreativitásukat, és a lehetõ legjobb választás a "lássuk, mi van itthon" típusú fõzés esetén.
Tegnap nálam pont ez az eset volt, 1-kor kaptam észbe, hogy valami ebéd kellene. Megnéztem a mélyhûtõt, volt benne koktélrák, tészta, tejszín pedig szinte mindig van itthon, így adta magát az ebéd. Szerencsére Regina nagyon szeret minden halat és tengeri herkentyût, úgyhogy nagyon lelkes lett a gondolattól, hogy "rákocskás tésztát" eszünk. Spaghettit szeretett volna, az nem volt itthon, de volt linguine, ami hasonló jellegû. Friss petrezselymet szerettem volna tenni a szószba, de sajnos az nem volt, így a Green Cuisine halakhoz való fûszerkeverékére esett a választásom, végülis az egyik összetevõje a petrezselyem.
Hozzávalók (3 fõre): ...