Koktélnarancsos pohárkrém

2018-02-04

sponsored links


A koktélnarancs,(kumquat)  Kínából származik, apró, fürjtojás méretû citrus. Héja ehetõ, édeskés, nem kell hámozni,  húsa pedig savanykás, de együtt egy frissítõ, kellemes ízélményt nyújt. 


Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 2 dl görög joghurt, 2 dl tejszín,  10 dkg porcukor, 2 dl narancslé, 20 dkg koktélnarancs, 2 evõkanál méz. 

Elkészítése: A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva belekavarjuk a joghurtot és 3-4 evõkanál  narancslevet. A tejszínt felverjük, elõbb a felét, majd az egészet a krémbe keverjük. A krémet poharakba szétosztjuk  és hûtõbe tesszük. A megmaradt narancslevet kevés vízzel és a mézzel fõni tesszük. Mikor felforrt, beletesszük a szeletekre vágott koktélnarancsot és addig fõzzük(pár perc), míg a leve besûrûsödik  és ragacsos állaga nem lesz. lehûtjük, majd tálaláskor a krémre kanalazzuk. 


Megjegyzés:  Koktélnarancs helyett héjától megpucolt és kis darabokra vágott narancsot is használhatunk. Ebben az esetben nem kell narancslevet hozzáadni, elég csak a narancsot a mézzel összefõzni. 



Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s