Koktélnarancsos pohárkrém
sponsored links
A koktélnarancs,(kumquat) Kínából származik, apró, fürjtojás méretû citrus. Héja ehetõ, édeskés, nem kell hámozni, húsa pedig savanykás, de együtt egy frissítõ, kellemes ízélményt nyújt.
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 2 dl görög joghurt, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 2 dl narancslé, 20 dkg koktélnarancs, 2 evõkanál méz.
Elkészítése: A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva belekavarjuk a joghurtot és 3-4 evõkanál narancslevet. A tejszínt felverjük, elõbb a felét, majd az egészet a krémbe keverjük. A krémet poharakba szétosztjuk és hûtõbe tesszük. A megmaradt narancslevet kevés vízzel és a mézzel fõni tesszük. Mikor felforrt, beletesszük a szeletekre vágott koktélnarancsot és addig fõzzük(pár perc), míg a leve besûrûsödik és ragacsos állaga nem lesz. lehûtjük, majd tálaláskor a krémre kanalazzuk.
Megjegyzés: Koktélnarancs helyett héjától megpucolt és kis darabokra vágott narancsot is használhatunk. Ebben az esetben nem kell narancslevet hozzáadni, elég csak a narancsot a mézzel összefõzni.