Kokorica leves helyett
sponsored links
Nagyon édes, nagyon lédús és az év más idõszakában nem szeretem, ilyenkor viszont...
Tegnap vacsorára vendégeket vártunk, és kukorica krémlevest akartam fõzni, de amikor a hõmérõ 34 fokot mutatott a konyhában (nem vicc) akkor inkább úgy döntöttem, hogy a leves elmarad, kint grillezünk majd, és kukoricából egyszer még készítek valamit egy hûvösebb napon. Aztán a vendégeknek hideg karfiollevest adtam, a kukoricából pedig mégis elkészült a leves alapja, de Zsófi után szabadon, már nem engedtem fel zöldséglével, hanem meghagytam pürének.
Ilyenkor még elképesztõen édesek a kukoricák, annyira, hogy van akit ez zavar is, na én nem tartozom közéjük, az biztos. Szerintem csak nyáron érdemes bármit is kezdeni a kukoricával, télen a konzerv, vagy a fagyasztott változat semmit sem ér, olyan, mintha nem is ugyanarról beszélnénk.
Tehát kedvenc kukorica-krémlevesünk következik pürének álcázva ...