Kokhurt avagy kókusz joghurt (paleo)

2017-04-04

sponsored links



Aki régebb óta követi a ténykedésemet az tudja, hogy nem vagyok kókusz rajongó. Engem zavar az íze a fõtt ételekben, sós levesekben, pár kivételtõl eltekintve. Viszont erre a joghurtra teljesen rákattantam, napok óta ezt reggelizem, hol csak magában hol meg granolával a tetején (recepteket itt találtok hozzá). Nincs kókusz íze!

A joghurt készítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.

Hozzávalók:

1 liter kókusztej
1 teáskanál méz
6 gramm nyílgyökér liszt

A kókusztejet langyosra melegítjük. A tûzrõl levéve hozzákeverjük a többi anyagot. A joghurt készítõ poharakba töltjük (egyszerre csak a felét tudjuk elkészíteni, én a másik felét hûtõbe tettem és amint lejárt az elsõ adag már tettem is be a következõt). Lezárjuk a poharakat. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a joghurt készítõ programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program kihûtjük és fogyasztás elõtt pár órára hûtõszekrénybe tesszük.

Ma reggel szedtem ki azt a joghurtot ami viszont az alábbi anyaghányaddal készült, de ugyanazzal az eljárással, mint a fenti és tökéletes lett:

Hozzávalók:

4 dl kókusztej
fél teáskanál méz
3 gramm nyílgyökér liszt
1 dl a fent leírt joghurtból

Megyek is reggelizni! :)

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s