Kocsonya, Szilveszteri készülõdés

2011-12-30

sponsored links


Kiskorom óta szilveszter közeledtével kocsonyaszag árasztja el a lakást. Érdekes mert az illatát már akkor is szerettem pedig csak évekkel késõbb voltam hajlandó enni belõle. De melyik gyerek ne lenne így vele? Jó ötlet nekik különbözõ játékos formában kihûteni. Vagy akár õzgerincformával is újíthatunk, így kis guszta szeletekben tálalhatjuk.

A kocsonyahúst beáztatjuk 1-2 órára és leöntjük róla a vizet. Nagy fazékba átteszük a füstölt csülökkel együtt és annyi vizet öntünk rá, hogy bõven ellepje. Lassu tûzön hagyjuk a vizet felforrni mjad a habját szûrõvel leszedjük. Most jöhetnek a fûszerek. Sok-sok gerezd fokhagyma, bors, babérlevelek, só és egy szárítot egész pirospaprika.
Továbbra is csendes lángon gyöngyözve fõzzük kb. 3 órát, amíg a csülökböl a csont könnyedén kihúzható.
Ha elkészült a levét leszûrjük és a csülköt, ízlés szerint a bõrkét tányérakba kiporciózzuk. Ezt csinálhatjuk ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2011/12/ko...

sponsored links

Keres?s