Kocsonya
sponsored links
A kocsonya eléggé
megosztó étel. Én színhússal eszem meg, de tudom, hogy jó sok
disznóságnak is bele kell fõnie, különben nem dermed meg.
Szerencsére Z imádja a kocsonyásító dolgokat, ezért most is került bele: fül és láb.
A húsnemût nagyon alaposan megmostam,megsikáltam, megkapargattam.
A legnagyobb fazék fellépése következett. A húsokat, teatojásba zárt egész feketeborsot, tengernyi megtisztított fokhagymagerezdet (2 fej), egy sárgarépát és egy fehérrépát a fazékba tettem, felöntöttem hideg vízzel, sóztam.
Forrás után lehaboztam, gyöngyözõ pozícióba állítottam a gázt. Lassan fõztem hosszú órákon keresztül.
Emlékszem, gyerekkoromban Anyukám este feltette a kocsonyát, reggelre lett kész.
Amikor megpuhultak a húsok, a füleket felcsíkoztam, a lábakat ...