Kocsonya

2013-01-17

sponsored links


Ahány ház, annyi kocsonya :-)

Nálunk minden karácsonykor és húsvétkor fõtt egy-egy hatalmas adag. Mindkét ünnepet (is) a nagyszüleimnél töltöttük, s Papa már az érkezésünk elõtt megfõzte a kocsonyát. Szigorúan a kiskonyhában , a nyári konyhában, hogy gõze ne járja át az egész lakást - de hát egyébként is tele volt az összes gázrózsa lábasokkal, fazekakkal, a sütõ meg tepsikkel, rakva süteményekkel :-)

Mire megérkeztünk, a kocsonyák ott ültek a kamrában a stelázsin, s folpack alatt várták az éhes családtagokat.

Mifelénk a lehetõ legegyszerûbb verzió készült mindig: se gyökérzöldségek nem kerültek bele fõzés közben, se keménytojás tálaláskor dekorációként. Csak a kocsonyahús, fokhagyma, só és szemes bors. Csipet pirospaprika a tányérok aljára. Mellé puha fehér kenyér.

Én is így fõztem, egy változtatással: került bele füstölt hús is, mert mióta egy ízben így kóstoltam, teljesen elvarázsolt :-)

Kocsonya

Hozzávalók 3-4 tányérnyi adaghoz:
  • 50 dkg sertésbõr (henteseknél kapható) ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2013/01/kocs...

sponsored links

Keres?s