Kocsonya
sponsored links
Fiatal háziasszony koromban nem szerettem kocsonyát fõzni. Írtóztam a zsíros bõröktõl, utáltam az egésznapos fokhagymás szagot a lakásban, aztán õszintén szólva enni sem ettem ki tudja mennyit belõle. Az évek elteltével sok mindenre rájöttem, milyen szabályokat kell betartanom, hogy a családom megkedvelje.
1. Mindig kevés mennyiségbõl készítsünk kocsonyát, amit aztán egy pár hét után megismételhetünk, így a család nem fog ráunni.
2. A kocsonyahúst több vízben mossuk át, nemhiába mondták az öregek: ha hét vízben kell, akkor hét vízben.
3. Tegyünk zöldséget is a fõvõ kocsonyához: murok, petrezselyem, zellergumó, hagyma, így ízletesebb lesz a kocsonyalé.
4. Csontok nélkül osszuk szét a kész kocsonyát, akkor a kisebb gyerekek is bátrabban esznek majd belõle.
5. Lassú tûznél kb. hat órán keresztül fõzzük.
Hozzávalók: 3 kg kocsonyahús (köröm, csülök, disznófej, farok, lapocka, bõr, színhús), 3 gerezd ...