Kocsonya
sponsored links
Ezt sem kapkodtam el, 20 évnyi sütés-fûzés után vettem a bátorságot. Az igazsághoz persze hozzátartozik az is, hogy apósom szokta fõzni és igen jól, szóval kényszerítõ erõk nem álltak fenn. Most egyszerûen kijött rá a lépés, ha már egyszer amúgy is körmöt vettem a férjem pörköltjéhez. Szóval, szokás szerint alapos elõtanulmányokat végeztem életem elsõ kocsonya fõzése elõtt és szokás szerint rájöttem, hogy nem létezik az egyetlen és igazi...
Régen a kocsonyafõzésnek karácsonytól februárig volt szezonja (eredetileg az enyém is január közepén készül) tekintettel a disznóvágásokra és a hûtõszekrények hiányára. Manapság lehetne már akármikor is, de ugyan kinek van kedve májusban kocsonyát enni...
A kocsonyafõzésnek sincsenek nagy titkai, néhány fontos dologra azonban figyelni kell.
Kocsonyát csak csontos, porcos, cupákos részekbõl lehet fõzni. Ez van. Aki ezeket nem szereti, fõzzön bele egy ...