Kocsonya
sponsored links
Nagyon régen ettem volna kocsonyát. Ezt az ételt valaki vagy szereti, vagy nem, Olyat nem hallottam még senkitõl, hogy megette, mert nem volt más. Én a "szeretem" kategóriába tartozok, így fõztem. Nagyon jól sikerült, jól megdermedt a hidegben és nagyon finom lett. Én nem szeretek hozzá se tormát, se más "extrát", csak úgy, egyszerûen, magában eszem. Finom friss kenyérrel.
Nem vagyok túlzottan ügyes az ételek fotózásában, de a kocsonya az eddigieken is túltesz. Merthogy a kocsonya nem igazán fotogén. De azért lencsevégre kaptam valahogy, azokkal a csodálatos zsírpettyekkel a tetején.
Hozzávalók (körülbelül 6-8 adaghoz, 1 adag nagyjából 3-4 dl):
2 kg "kocsonyacsomag" (bõrke, köröm, láb, füle, farka, esetleg csülök)
3 liter víz
1 marék tisztított fokhagyma gerezd
2 szál répa
1 szél gyökér ...