Kocsonya. Egyszerû tálalási ötletekkel
sponsored links
Természetesen sertéskocsonya. Nem, mert másból nem készülhet jó kocsonya, hanem mert ebben az idõszakban, hagyományosan sertéskocsonyát illik fõzni.
Egy nagyon kedves olvasóm kérésére készítettem el már jóval ünnep elõtt az én kedvenc kocsonyavariációmat.
Ez a kocsonyavariáció pedig kifejezetten kocsonyahúsból készül, csontosból, bõrösbõl, húsosból egyaránt.
Nagyon szeretem a füstölt ízt, a füstölt húsokat, de a kocsonyában nem uralkodhat el a füstölt íz. De kívánkozik bele. Épp csak annyi, hogy még kellemesebb legyen tõle az íze.
Szeretem a fûszereket, de a kocsonya ne legyen túlfûszerezve. Összhangban legyen a vöröshagyma és a fokhagyma, a borstól legyen karakteres, de ne torokmardosó, egy kevés zöldség pedig ahhoz kell, hogy megszelídítse. Legyen kristálytiszta és sós, az ízetlen és zavaros kocsonya a szakácsnõ szégyene.
Persze nagy a szám, mert talán életem legfinomabb kocsonyáját fõztem éppen meg, úgyhogy az unokáimnak is elteszem hajszálra pontosan ezt a receptet.
Mindössze 6-8 adag kocsonyát fõztem, annyit, hogy frissen, jóízûen együk meg.
Hozzávalók 6-8 adaghoz: ...