Kocsmatojás
sponsored links
Ezer éve szerettem volna elkészíteni ezt a fajta savanyított tojást. Végül is ezer éves tojás is lehetne a neve))). Valamelyik nap megláttam Roza blogjában, így az õ verzióját készítettem el. Köszönet érte.
Hozzávalók: (én a fele mennyiséggel dolgoztam, és barna nádcukrot használtam, így a létyóm színe kissé sárgás, a 10 db hagyma helyett hármat szeleteltem: egy lilát és két vöröset) , 20 db keményre fõtt tojás ,7 dl víz ,3 dl almaecet ,6 babérlevél ,1 ek. borókabogyó (kb. 6 szem) ,1ek. mustármag ,1 ek. koriandermag ,6 ek. cukor ,1 ek. egész bors ,6 kk. só ,10 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése: a tojásokat keményre fõzzük, majd annyira hagyjuk kihûlni, hogy megpucolhassuk õket.
Kiválasztunk egy olyan befõttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. Én ...