Kockás rozsos

2011-11-26

sponsored links

Tényleg jó ez a dagasztás! Ma újabb kenyeret teszteltem, hogy milyen ha a tésztáját dagasztom. Jelentem, a teljes kiõrlésû rozskenyér állaga is sokkal jobb lett. Fura, hogy mikor újra formázom a kenyeret, akkor kicsinek tûnik, de sokkal nagyobbra dagad a sütés alatt, mint szokott.

Miért kockás? Mert a tetejét most kockásra vágtam, és szépen kockásra sült! :)

Kockás rozskenyér 

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
1 porélesztõ
1 ek só
3,8 dl víz

Elkészítés:

Egy nagy fémtálba öntöttem a sót és a lisztet. Egy mérõpohárba a víz 1/3-ában feloldottam az ...


Folytats a blogon ... kenyerotthon.blog.hu/2011/11/26/kocka...

sponsored links

Keres?s