Knédli

2012-12-20

sponsored links


Na kérem, eljutottunk a malacsült legfontosabb köretéhez, a knédlihez. Ha már cseh stílusúra vettem azt a bizonyos névnapi ebédet, akkor nem maradhatott ki ez a különlegesség sem a párolt káposzta és hagymás tört krumpli sorából.

Meg kell, hogy mondjam, nagyon izgultam elõtte, mert mindenfelõl ijesztgettek: vigyázz, mert nem fog megkelni, nagyon óvatosan kell párolni és csak a megfelelõ ideig, mert különben nedves és ragacsos, vagyis undorító lesz a külseje. Ezek után kissé félve álltam neki, mert szerettem volna olyan finomat sütni (?), párolni (?) mint amilyent Prágában ettünk a malacsült mellé.

Bárkit kérdeztem, senki nem tudott bevált receptet mondani, így hát össze-vissza keresgéltem a neten. De mindegyiknél elbizonytalanodtam. Mi van ha nem lesz jó? Mi van ha nem az az igazi recept? És akkor mint egy reménysugár, megjelent elõttem Andi neve és eszembe jutott, hogy õ már csinált knédlit és emlékeim szerint nagyon jól sikerült neki elsõre. Cseh vendégeknek készítette, akik nagyon megdicsérték. Így hát elhatároztam, hogy számomra övé lesz az a bizonyos tökéletes recept, amit kipróbálok.

Nem akartam eltérni tõle, úgyhogy feltett szándékom volt, hogy - bár elõtte még soha nem ...

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2012/12/knedli...

sponsored links

Keres?s