Knoppers torta
sponsored links
A “tékozló leány” újra megjelenik. Tudom, tudom, hogy nagyon hanyagolom a blogom, de mindíg annyi fontos dolog bezavar. Már egy csomó posztom gyült össze, csak szerkeszteni kéne, hogy végre meg tudjam osztani.
Hoztam ma Nektek egy csodás tortát, ami nagyon mutatós – elsö ránézésre és a recept olvasasásakor bonyolultnak tünik – de nem az!!! Tényleg hamar elkészül és tökéletes! A siker garantált. A piskóta alapot érdemes elözö nap, vagy akár napokkal elötte megsütni (nagyon jól fagyasztható a kész lap). A torta összeállítása aztán nem kerül többe, mint fél óra.
Hozzávalók:
a piskóta alaphoz:
3 tojás
3 e.k. melegvíz
100 g cukor
1 cs. vaniliáscukor
75 g liszt
1 t.k. sütöpor
50 g étkezési keményítö
50 g darált mogyoró
a csokoládés töltelékhez:
100 g vágott mogyoró
1 cs. csokoládés desszertpor(fözés nélküli)
150 ml tej
továbbá:
5 Knoppers (nápolyi) szelet
400 g tejszín
2 cs. vaniliáscukor
2 cs. habfixáló
kb. 240 g sárgabarack befött (konzerv)
a díszítéshez:
1-2 Knoppers
A piskótához a tojásokat a melegvízzel kb. 1 percig a robotgéppel nagyon habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanikiáscukrot, majd további 2 percig tovább keverjük. Összekeverkük a lisztet, sütöport, étkezési keményítöt és beleforgatjuk a tojáshabba. Végül így járunk el a mogyoróval is. 26 cm-es, sütöpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, 180°-ra (légkeveréses) elömelegített sütöben kb. 25 percig sütjük. Teljesen hagyjuk kihülni a tésztát, majd kettévágjuk. Az alsólapot tortatálra helyezzük és tortakarikát helyezünk köré. A vágott mogyorót száraz serpenyöben kicsit átpirítjuk, óvatosan, hogy meg ne égjen! (mennyei illata van) Tányérra tesszük és hagyjuk kihülni. A csokoládékrémhez kimérünk 150 ml tejet és az utasítás szerint felverjük a krémet. Amikor kemény a krém, belekeverjük a pirított mogyoró felét. A barack beföttet lecsepegtetjük és az alsó tortalapra rakosgatjuk úgy, hogy a torta szélein 1-2 cm maradjon. Rásimítjuk a csokoládéskrémet, ráhelyezzük a második tortalapot, kicsit megnyomkodjuk. A tejszínt a vaniliáscukorral és habfixálóval kemény habbá verjük. A Knoppers szeleteket apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük a tejszínhabhoz. Ezt a habot a torta tetejére simítjuk úgy, hogy kupola formát kapjunk. A maradék pirított mogyoróval és apró kockákra vágott Knoppers-el dekoráljuk a tortát.