Klasszikusok délidõben - avagy hogyan lesz a rókagombából ponty patkó...?
sponsored links
Igen nagy örömet okoz, hogy a (szerb) barátaim rászoktak az erdei gombákra: szezonban már elvárás az újabb és újabb fogás! Ezúttal egy klasszikus készült: lecsós rókagomba, csirkemell csíkokkal.
A lecsó nálunk újabban egy különlegesen light formában készül: a paprika és a paradicsom aránya akár 1:6-hoz (!) is lehet. A hagymát is igen kevés olajon futtatom meg - így egy igen-igen könnyû alap készül. Ebbe borítottam bele a megtisztított róka gombát, a húsleves alapot, finoman sót és borsot. Aztán jöhet egy bátor loccsintás a tokaji furmintos palackból! Legvégül pedig egy adag tejszín került a lábasba. Selymes, lágy összhatás!
A csirkemell csíkokat a rókagomba népi elnevezése is indokolja - hiszen sok helyen csirkegombának mondják. Ezúttal ...