Klasszikusan ? kellemes és hûsítõ?

2014-05-29

sponsored links

Telis tele van vitaminnal és még hûsítõ csoda is, mely elképesztõ fûszerességével egy könnyed vacsora vagy akár ebédre is megállja a helyét, arról nem is beszélve, hogy az egészséges étrendbe is nagyon jól illeszkedik? a nagy melegben nyáron pedig még inkább kívánni fogjuk? Egyszerûen elképesztõen finom? Érdemes kipróbálni? :)

Gazpacho hûsítõ leves1Gazpacho hûsítõ leves

Hozzávalók:

6 db érett paradicsom

6 db zöldpaprika

1 db kígyó uborka

1 nagy szelet szikkadt kenyér

1 póréhagyma

2 szál zöldhagyma

1 csokor bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

Fûszerek:

2 tk sherry ecet

3 ek extra szûz olívaolaj

? tk só

? tk durvára darált friss bors

10 dkg bacon ? apróra vágva

Elkészítés:

Készítsünk elõ egy tálat és a hozzávalókat tegyük bele, elõkészítés után.

Tegyünk 2 darab paprikát a tûzhely platnijára - elõtte szurkáljunk meg, hústûvel, hogy a gõz távozni tudjon, és ne repedjen szét a paprika -, és süssük meg a paprikát, akkor lesz jó, ha fekete a külseje, ezt követõen tegyük egy tányérra és fedjük le folpakkal, kb. 5-10 percig.

Gazpacho hûsítõ leves1

Így ezt követõen könnyen le tudjuk szedni a kezünkkel a sült paprika külsõ fekete héját. Ha készen vagyunk, vágjuk darabokra és tegyük a tálba. - nagyon jó ízt add neki a füstös sült paprika, elképesztõ -?



A paradicsom csutkáit kivágjuk egy éles késsel, és negyedekbe, a paprikát, 4 darabot és a szikkadt kenyeret, a megpucolt uborkát kockára vágjuk. A póré és a zöldhagymát karikára és mindent halmozzuk a tálba.

Ezt követõen jönnek az ízesítõk, pucoljuk meg a fokhagymát és vágjuk fel, apróbbra a bazsalikom leveleket is, ez is mehet a tálba.

Gazpacho hûsítõ leves2

Locsoljuk meg a tálban lévõ zöldségeket, sherry ecettel, olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Fogjuk a kezünket és jól keverjük el, és jól nyomkodjuk meg, hogy a paradicsom is kiengedje a levét és elkeveredve a kenyérrel azt magába szívja.

Ha készen vagyunk, akkor tegyünk rá egy tányért és valami nehezéket, és tegyük a hûtõbe egy két órára, de jobb, ha egy egész éjszakára, így nagyon jól összeérnek az ízek.

Gazpacho hûsítõ leves4

Ha jól összeértek az ízek, fogjuk és kanalazzuk bele a turmix gépbe és jól keverjük el, ha esetleg besûrûsödik, akkor hideg vagy jeges vízzel hígítjuk. Mindenképpen kostóljuk meg, és ha szükséges, akkor még fûszerezhetjük.

Egy serpenyõbe a bacon szalonnát ? apró kockára vágva pirítsuk meg.

Gazpacho hûsítõ leves3

Tálalásnál a hideg levest szórjuk meg pirított szalonna darabkákkal, díszítsük bazsalikommal.

Ha elhagyjuk a bacont, akkor ovo-lakto vegetáriánus étrendbe is beilleszthetõ.

Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s