Klasszikusan ? kellemes és hûsítõ?
sponsored links
Telis tele van vitaminnal és még hûsítõ csoda is, mely elképesztõ fûszerességével egy könnyed vacsora vagy akár ebédre is megállja a helyét, arról nem is beszélve, hogy az egészséges étrendbe is nagyon jól illeszkedik? a nagy melegben nyáron pedig még inkább kívánni fogjuk? Egyszerûen elképesztõen finom? Érdemes kipróbálni?
Gazpacho hûsítõ leves
Hozzávalók:
6 db érett paradicsom
6 db zöldpaprika
1 db kígyó uborka
1 nagy szelet szikkadt kenyér
1 póréhagyma
2 szál zöldhagyma
1 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
Fûszerek:
2 tk sherry ecet
3 ek extra szûz olívaolaj
? tk só
? tk durvára darált friss bors
10 dkg bacon ? apróra vágva
Elkészítés:
Készítsünk elõ egy tálat és a hozzávalókat tegyük bele, elõkészítés után.
Tegyünk 2 darab paprikát a tûzhely platnijára - elõtte szurkáljunk meg, hústûvel, hogy a gõz távozni tudjon, és ne repedjen szét a paprika -, és süssük meg a paprikát, akkor lesz jó, ha fekete a külseje, ezt követõen tegyük egy tányérra és fedjük le folpakkal, kb. 5-10 percig.
Így ezt követõen könnyen le tudjuk szedni a kezünkkel a sült paprika külsõ fekete héját. Ha készen vagyunk, vágjuk darabokra és tegyük a tálba. - nagyon jó ízt add neki a füstös sült paprika, elképesztõ -?
A paradicsom csutkáit kivágjuk egy éles késsel, és negyedekbe, a paprikát, 4 darabot és a szikkadt kenyeret, a megpucolt uborkát kockára vágjuk. A póré és a zöldhagymát karikára és mindent halmozzuk a tálba.
Ezt követõen jönnek az ízesítõk, pucoljuk meg a fokhagymát és vágjuk fel, apróbbra a bazsalikom leveleket is, ez is mehet a tálba.
Locsoljuk meg a tálban lévõ zöldségeket, sherry ecettel, olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Fogjuk a kezünket és jól keverjük el, és jól nyomkodjuk meg, hogy a paradicsom is kiengedje a levét és elkeveredve a kenyérrel azt magába szívja.
Ha készen vagyunk, akkor tegyünk rá egy tányért és valami nehezéket, és tegyük a hûtõbe egy két órára, de jobb, ha egy egész éjszakára, így nagyon jól összeérnek az ízek.
Ha jól összeértek az ízek, fogjuk és kanalazzuk bele a turmix gépbe és jól keverjük el, ha esetleg besûrûsödik, akkor hideg vagy jeges vízzel hígítjuk. Mindenképpen kostóljuk meg, és ha szükséges, akkor még fûszerezhetjük.
Egy serpenyõbe a bacon szalonnát ? apró kockára vágva pirítsuk meg.
Tálalásnál a hideg levest szórjuk meg pirított szalonna darabkákkal, díszítsük bazsalikommal.
Ha elhagyjuk a bacont, akkor ovo-lakto vegetáriánus étrendbe is beilleszthetõ.
Jó étvágyat!
Klarissza
Gazpacho hûsítõ leves
Hozzávalók:
6 db érett paradicsom
6 db zöldpaprika
1 db kígyó uborka
1 nagy szelet szikkadt kenyér
1 póréhagyma
2 szál zöldhagyma
1 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
Fûszerek:
2 tk sherry ecet
3 ek extra szûz olívaolaj
? tk só
? tk durvára darált friss bors
10 dkg bacon ? apróra vágva
Elkészítés:
Készítsünk elõ egy tálat és a hozzávalókat tegyük bele, elõkészítés után.
Tegyünk 2 darab paprikát a tûzhely platnijára - elõtte szurkáljunk meg, hústûvel, hogy a gõz távozni tudjon, és ne repedjen szét a paprika -, és süssük meg a paprikát, akkor lesz jó, ha fekete a külseje, ezt követõen tegyük egy tányérra és fedjük le folpakkal, kb. 5-10 percig.
Így ezt követõen könnyen le tudjuk szedni a kezünkkel a sült paprika külsõ fekete héját. Ha készen vagyunk, vágjuk darabokra és tegyük a tálba. - nagyon jó ízt add neki a füstös sült paprika, elképesztõ -?
A paradicsom csutkáit kivágjuk egy éles késsel, és negyedekbe, a paprikát, 4 darabot és a szikkadt kenyeret, a megpucolt uborkát kockára vágjuk. A póré és a zöldhagymát karikára és mindent halmozzuk a tálba.
Ezt követõen jönnek az ízesítõk, pucoljuk meg a fokhagymát és vágjuk fel, apróbbra a bazsalikom leveleket is, ez is mehet a tálba.
Locsoljuk meg a tálban lévõ zöldségeket, sherry ecettel, olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Fogjuk a kezünket és jól keverjük el, és jól nyomkodjuk meg, hogy a paradicsom is kiengedje a levét és elkeveredve a kenyérrel azt magába szívja.
Ha készen vagyunk, akkor tegyünk rá egy tányért és valami nehezéket, és tegyük a hûtõbe egy két órára, de jobb, ha egy egész éjszakára, így nagyon jól összeérnek az ízek.
Ha jól összeértek az ízek, fogjuk és kanalazzuk bele a turmix gépbe és jól keverjük el, ha esetleg besûrûsödik, akkor hideg vagy jeges vízzel hígítjuk. Mindenképpen kostóljuk meg, és ha szükséges, akkor még fûszerezhetjük.
Egy serpenyõbe a bacon szalonnát ? apró kockára vágva pirítsuk meg.
Tálalásnál a hideg levest szórjuk meg pirított szalonna darabkákkal, díszítsük bazsalikommal.
Ha elhagyjuk a bacont, akkor ovo-lakto vegetáriánus étrendbe is beilleszthetõ.
Jó étvágyat!
Klarissza