Klasszikus zöldborsófõzelék
sponsored links
Most hogy kitört a nyári vakáció, két gyerek (egy bölcsis és egy iskolás) ebédjérõl kellene átgondoltan gondoskodni. Ami nem mindig egyszerû a délelõtti csavargások, játszóterezések közepette. Általában valami gyors megoldás kell, és az sem mindegy, hogy mit, mert míg a kicsi mindenevõ, a nagynál örülünk, ha eszik! A mai túrógombócot is az egyik ette kétpofára, a másik csak széttúrta. Amúgy, ha rajtuk múlna tésztát ennének tésztával, ami azért mégse járja, úgyhogy heti 2-3 fõzeléket próbálok majd beiktatni. A zöldborsófõzelék szerencsére kompromisszumos kedvenc, édeskés ízét minden gyerek imádja, és milyen jó móka a zsenge zöldborsókat kézzel kihalászni !(egy totyogós szemszögébõl)
Klasszikus zöldborsófõzelék
A fõzeléknél nagy dilemám, hogy rántsam, vagy ne rántsam, és mi van a habarással? Ha rántom, akkor próbálok teljeskiõrlésû lisztet, vagy hajdina-, csicseriborsólisztet belekeverni. De ezt most nem rántottam, csak kukoricaliszttel sûrítettem.
Zöldborsófõzelék totyogósoknak is
Hozzávalók:
60 dkg fejtett zöldborsó
1 evõkanál repce olaj
1 kis fej vöröshagyma
1 csomó petrezselyem
2 kiskanál házi vegeta
1 késhegynyi, nem csípõs pirospaprika õrlemény
2 evõkanál kukoricaliszt
1,5 dl tej
0,5 dl tejszín
Vágjuk fel a hagymát és a petrezselymet.
Kevés olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a vegetát, pirospaprikát és a petrezselymet.
Keverjük át és öntsük hozzá a zöldborsót. Keverjük át.
Öntsünk alá 3-4 deci vizet és 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Ízesítsük kevés sóval.
A tejben oldjuk fel a keményítõt és adjuk a fõzelékhez. Állandóan kevergetve fõzzük mártás sûrûségûre.
Lágyítsuk, selymesítsük kevés tejszínnel. Forraljuk össze és tálalhatjuk.
Fasírttal, tükörtojással tálalható.
Egy nem annyira klasszikus kuglóf!
Klasszikus karácsony(1. rész): Terítéken a hal
Pirikenagyi zöldborsos eperlekvárja
Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal
Klasszikus zöldborsófõzelék
A fõzeléknél nagy dilemám, hogy rántsam, vagy ne rántsam, és mi van a habarással? Ha rántom, akkor próbálok teljeskiõrlésû lisztet, vagy hajdina-, csicseriborsólisztet belekeverni. De ezt most nem rántottam, csak kukoricaliszttel sûrítettem.
Zöldborsófõzelék totyogósoknak is
Klasszikus zöldborsófõzelék
Hozzávalók:
60 dkg fejtett zöldborsó
1 evõkanál repce olaj
1 kis fej vöröshagyma
1 csomó petrezselyem
2 kiskanál házi vegeta
1 késhegynyi, nem csípõs pirospaprika õrlemény
2 evõkanál kukoricaliszt
1,5 dl tej
0,5 dl tejszín
Vágjuk fel a hagymát és a petrezselymet.
Kevés olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a vegetát, pirospaprikát és a petrezselymet.
Keverjük át és öntsük hozzá a zöldborsót. Keverjük át.
Öntsünk alá 3-4 deci vizet és 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Ízesítsük kevés sóval.
A tejben oldjuk fel a keményítõt és adjuk a fõzelékhez. Állandóan kevergetve fõzzük mártás sûrûségûre.
Lágyítsuk, selymesítsük kevés tejszínnel. Forraljuk össze és tálalhatjuk.
Fasírttal, tükörtojással tálalható.
Hasonló bejegyzések:
Egy nem annyira klasszikus kuglóf!
Klasszikus karácsony(1. rész): Terítéken a hal
Pirikenagyi zöldborsos eperlekvárja
Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal