Klasszikus zöldborsófõzelék

2014-06-17

sponsored links

Most hogy kitört a nyári vakáció, két gyerek (egy bölcsis és egy iskolás) ebédjérõl kellene átgondoltan gondoskodni. Ami nem mindig egyszerû a délelõtti csavargások, játszóterezések közepette. Általában valami gyors megoldás kell, és az sem mindegy, hogy mit, mert míg a kicsi mindenevõ, a nagynál örülünk, ha eszik! A mai túrógombócot is az egyik ette kétpofára, a másik csak széttúrta. Amúgy, ha rajtuk múlna tésztát ennének tésztával, ami azért mégse járja, úgyhogy heti 2-3 fõzeléket próbálok majd beiktatni. A zöldborsófõzelék szerencsére kompromisszumos kedvenc, édeskés ízét minden gyerek imádja,  és milyen jó móka a zsenge zöldborsókat kézzel kihalászni !(egy totyogós szemszögébõl)

Klasszikus zöldborsófõzelékKlasszikus zöldborsófõzelék

A fõzeléknél nagy dilemám, hogy rántsam, vagy ne rántsam, és mi van a habarással? Ha rántom, akkor próbálok teljeskiõrlésû lisztet, vagy hajdina-, csicseriborsólisztet belekeverni. De ezt most nem rántottam, csak kukoricaliszttel sûrítettem.

Zöldborsófõzelék totyogósoknak isZöldborsófõzelék totyogósoknak is

Klasszikus zöldborsófõzelék




Hozzávalók:

60 dkg fejtett zöldborsó

1 evõkanál repce olaj

1 kis fej vöröshagyma

1 csomó petrezselyem

2 kiskanál házi vegeta

1 késhegynyi, nem csípõs pirospaprika õrlemény

2 evõkanál kukoricaliszt

1,5 dl tej

0,5 dl tejszín



Vágjuk fel a hagymát és a petrezselymet.

Kevés olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát,  adjuk hozzá a vegetát, pirospaprikát és a petrezselymet.

Keverjük át és öntsük hozzá a zöldborsót. Keverjük át.

Öntsünk alá 3-4 deci vizet és 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Ízesítsük kevés sóval.

A tejben oldjuk fel a keményítõt és adjuk a fõzelékhez. Állandóan kevergetve fõzzük mártás sûrûségûre.

Lágyítsuk, selymesítsük kevés tejszínnel. Forraljuk össze  és tálalhatjuk.

Fasírttal, tükörtojással tálalható.



Babakaja3




Hasonló bejegyzések:




KakaósChiffon 2
Egy nem annyira klasszikus kuglóf!


harcsamajonézesburg
Klasszikus karácsony(1. rész): Terítéken a hal



Pirikenagyi zöldborsos eperlekvárja



Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/06/17/klas...

sponsored links

Keres?s