KLASSZIKUS SÓS PEREC
sponsored links
Gyerekek, gyerekek szeretik a perecet... No, nálunk nem csak a gyerekek, hanem a felnõttek is. Perecet ritkán eszünk, hacsak nem megyünk éppen állatkertbe, cirkuszba vagy moziba. Nagyon finomak ott is, de a frissen sült házi változat se kutya. Gondoltam a tartalmas, aranyló húsleves mellé jó kiegészítõ lesz majd. Érdekes, mi a húslevessel olyan jól tudunk lakni, hogy egy komplett második fogást, már nehezen, vagy egyáltalán nem tudunk enni utána. Nem is csoda, hiszen a fõtt hús, a sok zöldség és a csigatészta kiváltképp laktató étek és a finom lérõl már nem is beszélve... Szóval perecet sodortam délután, finomat és sósat.
Hozzávalók: 55 dkg liszt, 2,5 dkg élesztõ, 2,5 dl langyos tej, 1 dl olaj, 3 evõkanál cukor, 1 csapott evõkanál só, 2 evõkanál ...