Klasszikus szalagos fánk
sponsored links
Mivel én még mindig nem vagyok egy nagy olajban sütõ, de teljesen oda meg vissza vagyok a fánkért minden formájában, (ráadásul a blogokon is mindig meseszép fánkocskákat látok ezért állandóan enném is) a mamám volt olyan drága és a kedvemért sütött ilyen szép szalagos csodákat. Egy részét meg is töltötte, méghozzá házi barackbefõtt és lekvár keverékével, így klassz állagú volt a töltelék, eszében nem volt kifolyni a sütés közben. A töltött gömböcökrõl nem készült kép, mert rögtön, még langyosan elfogytak. :)
Íme a jól bevált recept. Az eredetét sajnos már nem tudjuk.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 80 g kristálycukor
- 40 g élesztõ
- 80 g vaj
- 5 g só
- 1egész tojás és 3 tojás sárgája ...