Klasszikus sajttorta

2018-02-04

sponsored links

Már évek óta keresem a tökéletes sajttortát, most végre kezd alakulni a recept. ;)
Ez a krémes-klasszikus Philadelphia cheescake, iszonyat tömény és leírhatatlanul finom. A könnyedebb New York-style még további recept-nyomozás után várható. ;)

A tészta alap
Egy csomag (150 grammos) édes teakekszet ledarálunk majd 100 gramm olvasztott vajjal es egy mokkáskanál fahéjjal elkeverjük.
Egy 22 centis tortaformát kibélelünk sütõpapírral majd az aljára nyomkodjuk a a vajas-kekszet.
Ez a tésztamennyiség az aljára elég, ha azt szeretnénk, hogy a peremén is legyen tészta, akkor kétszeres mennyiséggel dolgozzunk.
180 fokos sütõbe tesszük és 10 perc alatt átpirítjuk.


Bakos Juci (@bakosjuci) által megosztott bejegyzés,


A sajtkrém
600 gramm krémsajtot (én a Lidl saját márkás krémsajtjával dolgoztam, és nagyon jól bevált), 180 gramm tejfölt, 160 gramm kristálycukrot, 45 gramm étkezéskeményítõt, 3 egész tojást és további három tojássárgáját homogénen elkeverünk, majd az elõsütött tésztalapra öntjük. Itt jegyzem meg, ha szeretne valaki, akkor 120 geamm mirelit áfonyát itt lehet houzáadni: a gyümölcsöt rárakjuk a tésztára, majd így öntjük a krémet nagy lendülettel, hogy felkeverje az áfonyaszemeket. Sütõben 120 fokon 90 perc alatt rezgõsre sütjük, de mellette mindenképp legyen a sütõben egy tálkában víz.

Amikor letelt az idõ, kivesszük, a tortaformát levesszük körülötte (nálam az alja maradt, nem akartam cibálni, törni); majd kihûtjük, elõször szobahõmérsékleten majd a hûtõben.
Megjegyzem, ez a legnehezebb része...

Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2018/02/klasszikus-s...

sponsored links

Keres?s