Klasszikus: Nokedli paprikás csirkével

2011-11-29

sponsored links


A nokedlit gondolom, senkinek nem kell bemutatni. Mindenki ismeri, és a legtöbben szeretik is, de nem készíteni...:)
Borsólevesbe és gulyáslevesbe levesbetétként mindig nokedlit szoktam tenni, ilyenkor a tésztához nem teszek vizet, csak tojást és keményebbre is készítem. (A babgulyást viszont csipetkével szoktuk készíteni.) De köretként is nagyon szeretem, viszont eddig igazán jó receptem nem volt hozzá. Pedig sertéspörkölthöz vagy paprikás csirkéhez a legjobb köret és persze a tojásos nokedli is nagy kedvenc nálunk. Egy ideje szemezgetek Wise Lady nokedli receptjével és végre ki is próbáltam, minden túlzás nélkül állítom, egyszerûen tökéletes lett. Bár a tésztát elõször kicsit lágynak találtam, (de nem raktam hozzá több lisztet) késõbb mégis megfelelõnek bizonyult. A nokedlik könnyûek lettek, nem áztak el, nem túl lágyak, finomak és gurulósak. 
Érdemes kipróbálni, mert így gyerekjáték nokedlit készíteni.:)

Nokedli

Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt
1 tojás + 1 sárgája ...

Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2011/11/klas...

sponsored links

Keres?s