Klasszikus leveles tészta
sponsored links
Mindig is izgatta a fantáziámat a házi készítésû leveles tészta. Tudtam, hogy éppen olyan munkás, mint a croissant vagy az élesztõs leveles, de mivel azok elsõre is jól sikerültek, ezért kivételesen nem nagyon aggódtam amiatt, hogy ezzel a levelessel ráfaragok. Mekkorát tévedtem! Sajnos a tészta úgy döntött, hogy megtréfál, ui. nyújtás közben légbuborékok képzõdtek, a szekatúra miatt ezek több helyen kiszakadtak, és kibuggyant belõlük a vaj. Embertelen lett volna 70x40 cm-esre nyújtani, pláne egymás után 6-szor. Csak akkorára nyújtottam, amekkorára bírtam, és a 3-4. lépésnél már folpackra téve + folpack alatt idétlenkedtem vele. Többnyire sikerült tartani a 50x35 cm-es téglalap alakot - na jó, inkább a hullámos szélû fajtát! :D
Szerintem maga az alaptészta (az, amibe még nincs beledolgozva a vaj) túl kemény volt, de a megadott mennyiségek ezt az állagot eredményezték. Tuti megint az van, hogy a különbözõ lisztek különbözõ mennyiségû vizet vesznek fel. Éppen ezért javaslom, hogy több vizet követelõ liszttel való munkálkodás esetén a 2 dl vízen túl egy picit még löttyintsen hozzá az, aki elkészíti. De tényleg ...
Szerintem maga az alaptészta (az, amibe még nincs beledolgozva a vaj) túl kemény volt, de a megadott mennyiségek ezt az állagot eredményezték. Tuti megint az van, hogy a különbözõ lisztek különbözõ mennyiségû vizet vesznek fel. Éppen ezért javaslom, hogy több vizet követelõ liszttel való munkálkodás esetén a 2 dl vízen túl egy picit még löttyintsen hozzá az, aki elkészíti. De tényleg ...