Klasszikus fokhagymaleves
sponsored links
A naptár szerint itt van az õsz. Hogy valóban megérkezett, fizikailag számomra kevésbé érzékelhetõ, és az is lesz, ameddig a nyári ruhás korszak tart. Júliusban inkább éreztem, hogy bizony olyan, mintha õsz lenne.
A természetet azonban nem lehet meghazudtolni. Több jel utal rá, hogy bizony beköszönt Õsz Anyó. Lehulló levelek, termésbe boruló vadgesztenyefák, érett szõlõfürtök, iskolás gyerekek, sõt már sütõtök is.
Na de az még szerintem korai, nagyon korai. Egyelõre próbálom kihasználni a nyár utolsó ízeit és szépen lassan ráhangolódni az új vszakra. Mi mással tehetném ezt, mint egy jó krémlevessel?
Számomra az õsz és a krémleves annyira összeillik, hogy ennél szebb harmóniát el sem tudnék képzelni. Szinte minden alapanyagból jólesik, amibõl el lehet készíteni.
A közétkeztetésnek hála régen rá sem tudtam nézni, ha valamit utáltam a porlevesek közül, akkor az a krémleves volt. A szagától messzire tudtam volna szaladni.
Nyilván nagyon nehéz több száz emberre fokhagymát pucolni, de akkor is! Inkább soha ne ...