Kiviszószos-zabpelyhes almatorony
sponsored links
Egy nagyon jó kis reggeli, ami azért legyünk õszinték, ebben a formájában mutatós, de megenni nem annyira könnyû így...:DDDD (a tálalási verziót az eredeti receptbõl loptam:). Úgyhogy ha sietõsen készítjük, az almát fel lehet kockázni és nem szeletelni, majd rá a zabpehely, és a tetejére a kiviszósz:). Tartalmas és laktató!
Kiviszószos-zabpelyhes almatorony
Elkészítési idõ: kb. 10 perc
Hozzávalók (2 fõre):
2 alma
2 tk. rizsszirup/ agave szirup
2 tk. dió olaj (nekem éppen nem volt...)
A zabkrémhez:
120 g apró szemû zabpehely
160 ml zabtej
40 g (pekán) dió
30 g rizsszirup/ agave szirup
2 késhegynyi fahéj
A kiviszószhoz:
2 kivi
20 g rizszsirup/ agave szirup
A tetejére:
20 g (pekán) dió
kiviszeletek
Mossuk meg az almát, és egy magozóval vájjuk ki az egész almák magházát, majd vágjuk hajszálvékony szeletekre. Locsoljuk meg a sziruppal és a dióolajjal.
A zabkrém összetevõit keverjük össze egy tálban. Az almaszeleteket építsük két toronyba a zabkrémmel rétegezve.
A szószhoz hámozzuk meg a kivit, és a sziruppal együtt pürésítsük egy mixerben, majd öntsük az almatorony tetejére. A diót vágjuk durvára szórjuk rá, és a kiviszeletekkel díszítsük.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth
Kiviszószos-zabpelyhes almatorony
Elkészítési idõ: kb. 10 perc
Hozzávalók (2 fõre):
2 alma
2 tk. rizsszirup/ agave szirup
2 tk. dió olaj (nekem éppen nem volt...)
A zabkrémhez:
120 g apró szemû zabpehely
160 ml zabtej
40 g (pekán) dió
30 g rizsszirup/ agave szirup
2 késhegynyi fahéj
A kiviszószhoz:
2 kivi
20 g rizszsirup/ agave szirup
A tetejére:
20 g (pekán) dió
kiviszeletek
Mossuk meg az almát, és egy magozóval vájjuk ki az egész almák magházát, majd vágjuk hajszálvékony szeletekre. Locsoljuk meg a sziruppal és a dióolajjal.
A zabkrém összetevõit keverjük össze egy tálban. Az almaszeleteket építsük két toronyba a zabkrémmel rétegezve.
A szószhoz hámozzuk meg a kivit, és a sziruppal együtt pürésítsük egy mixerben, majd öntsük az almatorony tetejére. A diót vágjuk durvára szórjuk rá, és a kiviszeletekkel díszítsük.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth