Kivis desszert
sponsored links
Hozzávalók: 5 érett kivi, 25 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 4 evõkanál cukor, 1 citrom, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin
Elkészítése: 4 kivit meghámozunk, villával összetörjük és meglocsoljuk 2-3 evõkanál citromlével, majd rászórunk 2 evõkanál cukrot és felforraljuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk. A felforralt kivipépet félrehúzzuk a tûzrõl, belekavarjuk a zselatint és szétosztjuk 4 pohár aljába, majd hidegre tesszük dermedni. A tehéntúrót kikavarjuk a megmaradt cukorral, a vaníliás cukorral meg a citromhéjjal, majd a tejszínt felverjük és könnyedén beleforgatjuk. A tehéntúrós krémet belekanalazzuk a poharakba. A megmaradt kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a krém tetejére tesszük. Hidegen tálaljuk.