Kivis-banános túrótorta - a születésnapomra ?
sponsored links
Villámgyorsan elkészíthetõ sütés nélkül és isteni finom! Mihamarabb próbáljátok ki!
Tegnap volt a születésnapom, ez alkalomból készítettem egy tortát. Most elõször, mert soha azelõtt nem leptem meg magam ilyesmivel. Mivel kevés idõm volt - annyi, míg Zalán délelõtt aludt egy kicsit - nem akartam sütõ- és idõigényest, csak egy gyorsan összedobhatót. Azokból állítottam össze, amit itthon találtam, így született meg ez a kivis-banános túrótorta! Nagyon örülök, mert olyan jól sikerült eltalálnom az arányokat, hogy egy 18 cm-es tortaforma éppen tele lett ezzel a mennyiséggel. Csinos kis torta lett!
Hozzávalók:
18 cm-es tortaformához
50 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 %-os)
5 evõkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
2 csomag vaníliás cukor (2x10 g)
1 kisebb citrom reszelt héja (kezeletlen)
1 dl víz vagy tej
2 teáskanál étkezési zselatin
fél dl tej
kb. 7 db babapiskóta
1-2 db kivi
fél banán
A tortatál és pöttyös kerámiák megvásárolhatók a webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
- A tortaformát kibéleljük folpackkal.
- A tejszínhabot felverjük.
- A túrót porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citrom héjat mixerrel kissé pépessé keverjük.
- A zselatint meleg vízbe tesszük, majd forralásig simává keverjük. (Ne ijedjünk meg, ha elõször csomós lesz, a tûzhelyen addig kevergetjük, míg szép sima lesz! Viszont ne forraljuk fel, csak forralásig melegítsük!) Majd néhány percig hûlni hagyjuk.
- A túrós keverékhez hozzáadjuk a zselatint, majd a felvert tejszínhabot is és jól összekeverjük.
- A kibélelt tortaforma aljába tetszés szerint elhelyezzük a kivi és banán szeleteket, majd beleöntjük az elkészített túrókrémet. Néhányszor picit lecsapkodjuk a formát a konyhapultra vagy asztalra, hogy a krém jól elterüljön a forma minden kis zegzugába.
- A tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és sorban elhelyezzük a krém tetején.
- Folpackot teszünk a formára és betesszük a hûtõbe egy éjszakára vagy minimum 3-4 órára.
- Másnap egy tortatálra vagy tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk róla óvatosan a folpackot és várhatjuk a vendégeket.
Jó étvágyat!