Kivijoghurt
sponsored links
Nem mondhatnám, hogy olyan nagy eltérés van e között és az eperjoghurt között, csupán másik gyümölcsöt használtam, ill. a joghurt sem bolti már. Olyan jó házilag gyártani a gyümölcsjoghurtot! Így valóban egészséges, kevésbé hizlaló és nincs benne ízfokozó.
Ehetjük reggelire vagy tízóraira, nekünk azonban kellemes esti nasiként szolgált.
Ehetjük reggelire vagy tízóraira, nekünk azonban kellemes esti nasiként szolgált.
Hozzávalók 2 személyre:
45 dkg házi készítésû görög joghurt (házi joghurtból)
2 nagyobb kivi
4 dkg nyírfa-porcukor (vagy ízlés szerint)
1 tk frissen facsart citromlé
kivi a tálaláshoz
elkészítés:
- Egy szûrõtálat kibélelünk jó nedvszívó képességû konyharuhával, alá teszünk egy tálat, hogy abba csöpögjön a savó, és beleborítunk 80 dkg joghurtot.
- Befedjük egy tányérral és szobahõmérsékleten 1 napig csepegtetjük.
- Másnap a kivit meghámozzuk, feldaraboljuk és a citromlét is hozzáadva turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.
- A kész görög joghurtot simára keverjük a cukorral.
- 2 üvegpohárban elosztjuk a joghurt felét, kétfelé osztva ráöntjük a kivipürét, amit befedünk egy 2. réteg joghurttal, és fogyasztásig hûtõbe tesszük. Tálaláshoz friss kivit kínálhatunk hozzá.