Kivi fagyi meleg napokra
sponsored links
Itt a jóidõ és ilyenkor mire is vágyna jobban az ember, mint (na jó van egy két ötlet:)), de az egyik legjobban vágyott dolog a vízparton napozni és fagyit majszolni. Habár medencénk nincs, viszont van kert, ahova ugyanolyan jól esik kifeküdni és a fagyi sem jön rosszul. De ha már eddig vigyáztunk az alakunkra, akkor miért éppen nyáron rontsuk el sok cukros édességgel?
Ezért ez egy diétás verziója a krémes fagyinak, amiben nem használtam cukrot és tejszínt sem, sõt még tejet sem. Elõzõ este készítsük be a fagyasztóba és másnap ehetjük is. Akinek van fagyigépe, annak könnyebb, de akinek nincs se csüggedjen, hiszen én is hiányát "szenvedem" :).
Hozzávalók:
- 2 dl natúr szójajoghurt
- 4 db kivi gyümölcs
- 1 evõkanál édesítõszer xilit, de én ebben az esetben agave szirupot használtam (oké, tudom, hogy nem terem minden szupermarketben, de itt Londonban igen könnyû hozzájutni... :))
Az elkészítés menete:
- Tegyük a kivi gyümölcs húst, a joghurtot és az édesítõszert turmixgépbe (én botmixert használok, hiszen nincs turmixgépem).
- Jól turmixoljuk össze az egészet egynemûvé.
- Tegyük kis tálkába, ami alkalmas a fagyasztóba való idõtöltésre:).
- Tegyük be a fagyasztóba, majd óránként keverjük át. Erre azért van szükség, hogy a jégkristályokat széttörjük, így könnyedén tudjuk majd tálalni. Akinek van fagyigépe, az természetesen használja azt.
Egy adag kevesebb, mint 100 kcal, ami édesség esetén nem rossz tulajdonság. Jó lehûlést! :)