Kiterített csirke paprikás joghurtos pácban uborkasalátával 111/1.
sponsored links
Könnyû ebéd: hús salátával, és nagyon hamar elkészíthetõ, bárki vágjon bele bátran. Mi ezt még a nagy nyári melegben fogyasztottuk, de szerintem ez bármikor aktuális.
Hozzávalók:
1 csirke
só, bors
2,5 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 kk. õrölt kömény
1 tk. pirospaprika
2 ek. olívaolaj
uborkasalátához:
2 kígyóuborka
1 lilahagyma
0,6 dl ecet
4 dkg cukor
1 tk. só
1,2 dl langyos víz
Elkészítési idõ: 60 perc+pihentetés
Sütési hõfok: 200°
A csirkét kiterítem, azaz mellével lefelé deszkára fektetem, késsel bevágom a püspökfalattól a gerincoszlop jobb oldalán végig, majd megismételem ezt a bal oldalon is és kiemelem a gerincét. Megfordítom a csirkét és egy roppantással lelapítom. Alaposan sózom és borsozom. Összekeverem a joghurtot a fokhagymával és a fûszerekkel, majd ezzel a páccal bedörzsölöm a csirkét és egy éjszakára lefedve hûtõbe teszem. Sütés elõtt picit leitatom róla a pácot, meglocsolom olívaolajjal, majd sütõpapírral bélelt tepsire fektetem és 45 perc alatt megsütöm.
Az uborkát legyalulom, a hagymát félfõre vágom és ráöntöm az elkevert öntetet.