Kisoroszi lepény paleosítva
sponsored links
A recept Trifán Lívia gyûjtésébõl való – egyénileg továbbgondolva; 2014. március 15-én újra sütöttem ezt a 2010-bõl való receptet, hogy legyen elfogadható kép a süteményrõl
- 6 tojás
- Paleolit édesítõ – stevia a tésztába, xukor a tetejére
- 10 dkg jászvaj (ghee)
- Fél citrom leve + reszelt citromhéj
- 10 evõkanál szezámpehely (annyi, hogy a tészta ne legyen folyós!)
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 4 dl kókusztej
- 2 evõkanál kakaó
- Barack-velõ – készítsd el a Gyümölcsvelõ – gyümölcshús recept alapján
Elkészítés:
- Keverd el a tojások sárgáját édesítõvel (az eredeti recept szerint 35 dkg cukorral) – sajnos én nem jól reagálok a sok xukorra, így én steviával készítem
- Keverj ebbe az alapba 10 dkg olvasztott, de már természetesen nem meleg gheet
- Tegyél mindehhez 10 púpozott evõkanál szezámlisztet, egy késhegynyi szódabikarbónát, 4 dl kókusztejet
- Verd fel a 6 tojás fehérjét kemény habbá, és keverd bele az alapba
- Válaszd ketté a tésztát, és az egyik felébe keverj bele 2 evõkanál kakaót
- Sütõpapírral kibélelt mély tepsibe az egyik oldalára öntsd be a világos, a másik oldalára a kakaós tésztát
- Elõmelegített sütõben süsd meg
- Amikor kész, akkor a két színû tésztát válaszd ketté
- Az egyiket kend meg barack-velõvel, és helyezd rá a másikat
- Egy fehér, sárga, barna színû kompozíció lesz a végeredmény
- A tetejét szórd meg xukorral