Kisoroszi lepény paleosítva

2014-03-15

sponsored links

A recept Trifán Lívia gyûjtésébõl való – egyénileg továbbgondolva; 2014. március 15-én újra sütöttem ezt a 2010-bõl való receptet, hogy legyen elfogadható kép a süteményrõl

Hozzávalók:kisoroszilepény0

  • 6 tojás
  • Paleolit édesítõ – stevia a tésztába, xukor a tetejére
  • 10 dkg jászvaj (ghee)
  • Fél citrom leve + reszelt citromhéj
  • 10 evõkanál szezámpehely (annyi, hogy a tészta ne legyen folyós!)
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 dl kókusztej
  • 2 evõkanál kakaó
  • Barack-velõ – készítsd el a Gyümölcsvelõ – gyümölcshús recept alapján

Elkészítés:

  • Keverd el a tojások sárgáját édesítõvel (az eredeti recept szerint 35 dkg cukorral) – sajnos én nem jól reagálok a sok xukorra, így én steviával készítem
  • Keverj ebbe az alapba 10 dkg olvasztott, de már természetesen nem meleg gheet
  • Tegyél mindehhez 10 púpozott evõkanál szezámlisztet, egy késhegynyi szódabikarbónát, 4 dl kókusztejet
  • Verd fel a 6 tojás fehérjét kemény habbá, és keverd bele az alapba
  • Válaszd ketté a tésztát, és az egyik felébe keverj bele 2 evõkanál kakaót
  • Sütõpapírral kibélelt mély tepsibe az egyik oldalára öntsd be a világos, a másik oldalára a kakaós tésztát
  • Elõmelegített sütõben süsd meg
  • Amikor kész, akkor a két színû tésztát válaszd ketté
  • Az egyiket kend meg barack-velõvel, és helyezd rá a másikat
  • Egy fehér, sárga, barna színû kompozíció lesz a végeredmény
  • A tetejét szórd meg xukorral

kisoroszilepény1kisoroszilepény2kisoroszilepény3kisoroszilepény4kisoroszilepény01kisoroszilepény0


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=328

sponsored links

Keres?s