Kiskunsági túrós kifli

2011-04-27

sponsored links

Ezt a túrós kiflit Macika kedvéért  és aktív közremûködésével készítettem, asszem a formázáson még van mit csiszolni, az íze viszont tökéletes. A népi ételek c. könyvbõl lestük a receptet. A könyvet lapozgatva ráébredtem mennyit változott a gasztro kultura az elmúlt 50 évben. Szinte valamennyi étel Nagyanyáink fiatalkorában liszt, cukor, só, zsír összetevõkön alapult. Eddig számomra elképzelhetetlen volt az élet a manapság oly divatos  import áruk nélkül. Érdekes lenne egy hónapon keresztül csak az 50 évvel ezelõtt is rendelkezésre állott alapanyagokból fõzni. Ha módomban áll, biztos ki fogom próbálni. Jó lenne bebizonyítani mindenkinek, hogy a régi magyar konyha mellõzöttsége mennyire indokolatlan. Íme egy korabeli recept a Kiskunságból.

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 2 kanál cukor
  • só ízlés szerint
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg vaj



A túróból kinyomkodom a savót, szitán áttöröm. Vajjal, liszttel ,tejföllel, sóval, cukorral...

Folytats a blogon ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/04...

sponsored links

Keres?s