Kiskertembõl
sponsored links
Idén tavasszal ismételten nekirugaszkodtam, hogy az erkélybõl egy kisebb fûszernövénykertet varázsoljak. A tavalyi év ilyen szempontból kalandos volt, hiszen jött levéltetû, meg tücsök, meg mindenféle viszontagság. Ehhez képest az idei év nagyjából gondmentesen zajlott, leszámítva, hogy a kapor és a turbolya palántafekélyt kapott. A többi viszont vígan hajt, és jelenleg virágzik. Van rengeteg bazsalikom, oregánó, majoránna, kakukkfû, rozmaring, menta, tárkony és citromfû. Hiába, még mindig nem tudom megunni, hogy csak kimegyek az erkélyre és "learatom" õket. Épp ezért elõszeretettel döntöm el az alapján, hogy mit fõzzek, hogy melyikbe tehetek a lehetõ legtöbbet belõlük.
Ezt a receptet még az esküvõ elõtt készítettem jóval. Halas ugyan, de egy-egy szelet hússal is kiválóan elkészíthetõ.
Bazsalikomos paradicsomszószban sült afrikai harcsa (2 fõre)
- 30 dkg afrikai harcsa
- 4 ek frissen aprított bazsalikom
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 doboz konzerv paradicsom ...