kint, mint a madár
sponsored links
.. szóval kimenni, kint lenni, kint enni - jó dolog. Szeszélyei az évszaknak nem csillapodnak, derûl - borul, biciklirõl majd lefúj, miközben az úton lenni mégis élvezet. Az alábbiakban arra nézve található néhány ötlet, miként súlyozzuk le magunkat néhány dkg élelmiszerrel egy bicikliskosárban
Turbolyás sárgaborsó falafel, friss zöldekkel
A turbolya kellemes ánizsos ízének megõrzése érdekében, csak visszafogott fûszerezést kapott a falafel.
hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, egy nagy csokor turbolya, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej hagyma, só, kb. 3 dl olaj a sütéshez
1. A sárgaborsót áztassuk vízben egy fél napon át. Majd daráljuk le, vagy mixeljük össze.
2. Adjuk hozzá a felaprított turbolyát és hagymákat, sózzuk ízlés szerint.
3. Fél óra pihentetés után formázzunk lapos korongokat a masszából és süssük aranybarnára mindkét oldalán.
4. Tálaláskor ne tálaljunk - ki akar mosogatni ?! Szakítsunk egy nagyobb levelet, amin békésen elfér egymás mellett afalafel és a friss saláta. Most a hely kínálta pitypanglevél, tyúkhúr és olivaolaj kombinációban. Legközelebb joghurtos öntetet fogunk magunkkal vinni, aminek összetevõit az utak göröngyei a lehetõ leggondosaban össze fognak mixelni.
Dzsem vadsóskából és vizimentából
Befõzésre elszánt énünk nulladik, de közel sem nullát érõ produktuma. Jó és elkészítése pillanatok ...