Kinder tejszelet (diabetikus)

2014-06-14

sponsored links


Tesóm születésnapjára a tortái (!) mellé valami csokis sütit is szeretett volna. Megkapta :-)
Ez a tejszelet olyan, de olyan finom, hogy azt nem tudom leírni. Nem is fogom... Inkább jöjjön a recept! Aki megkóstolja, érteni fogja... ;-)


Hozzávalók a tésztához (32 szelet):
-13 dkg DW sütõliszt
-2 dkg keserû kakaópor
-10 dkg nyírfacukor
-150 g natúr joghurt
-6 tojás
-1 dl olaj
-1-1 tk sütõpor és szódabikarbóna
-1 csipet fahéj
-1-1 csapott tk szerecsendió és vanília velõ
-1 csipet só.
Hozzávalók a krémhez:
-550 ml tej
-750 ml habtejszín
-2 zacskó zselatin (2*25 g)
-2 ek diabetikus "méz"
-folyékony édesítõ ízlés szerint
-egy csipetnyi vanília velõ.


Elkészítés:
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütõport, a szódabikarbónát és a fûszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kifehéredik. Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és ezzel is keverjük el, majd dolgozzuk bele a lisztet is. A tojások fehérjébõl verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk össze a többivel. Simítsuk sütõpapírral bélelet tepsibe (kb 25*35 cm), és 180 fokra elõmelegített sütõben tûpróbáig süssük. Ez kb 35 perc. A megsült tésztát fordítsuk meg, húzzuk le róla a sütõpapírt és vágjuk félbe. Hagyjuk teljesen kihûlni.  A krémhez a tejet a diabetikus mézzel, a vaníliával és a zselatinnal tegyük fel melegedni. Hevítsük addig, míg teljesen feloldódik. Tegyük félre hûlni. Akkor jó, ha elkezd sûrûsödni. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a "mézes" tejjel, és ízesítsük folyékony édesítõvel.  A piskóta egyik felét (lehetõleg a tetejét) fektessük vissza a tepsibe. ezen kenjük el a krémet és takarjuk be a másik lappal. ( Azért ez a sorrend, mert így szép lapos lesz a teteje). Néhány órára tegyük be a hûtõbe, hogy megdermedjen, és szépen szeletelhetõ legyen.


A hozzávalók egy 25*35-ös tepsire vonatkoznak.

Folytats a blogon ... kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s