Kinder Bueno szelet
sponsored links
Kicsit macerás az elkészítése, de nagyon finom, megéri elkészíteni.
Kinder Bueno szelet
Hozzávalók:
A sütialaphoz:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek cukor
- 1 ek olaj
- 2 ek liszt
- 2 ek kekszmorzsa
- 1/2 csomag sütõpor
- 20 dkg erdeimogyoró
- 25 dkg mogyorókrém
- 1/2 l tej
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- 3 ek cukor
- 30 dkg háztartási keksz
- 2 dj tejszínhab
- 2-3 dkg étcsoki, reszelni
Elkészítés:
- Elõször a krémet készítjük, hogy legyen ideje kihûlni: a pudingport, a lisztet és a tojássárgájákat simára kavarjuk, hozzácsorgatjuk a tejet és sûrû krémmé fõzzük. Hagyjuk kihûlni.
- A mogyorókat egy száraz serpenyõben megpirítjuk.
- Elkészítjük a sütialapot: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is tovább verjük. Elkeverjük a többi hozzávalóval (kivéve mogyoró, mogyorókrém), egy sütõpapírral bélelt tepsibe (kb 25x35 cm) öntjük, megszórjuk a pirított mogyoróval és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Mikor kész, még melegen, rákenjük a mogyorókrémet.
- A margarint habosra keverjük a cukorral és összeforgatjuk a kihûlt krémmel. Elfelezzük és az egyik feléhez hozzákeverjük a gõz fölött megolvasztott csokoládét.
- Összeállítjuk a süteményt: a mogyorókrémes alapra egy kekszréteget helyezünk el, majd rákenjük a sárga krémet, ismét keksz, majd a csokis krém. Végül rákenjük a felvert tejszínhabot és megszórjuk reszelt csokoládéval.
- Pár órát (legjobb ha egy éjszakát) hagyjuk a hûtõben dermedni. Tálaláskor mindegyik szeletre helyezünk 1-1 szem egész mogyorót.