Kinder Bueno szelet

2014-04-26

sponsored links

Kicsit macerás az elkészítése, de nagyon finom, megéri elkészíteni.


Kinder Bueno szelet

Hozzávalók:

A sütialaphoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 1 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 2 ek kekszmorzsa
  • 1/2 csomag sütõpor
  • 20 dkg erdeimogyoró
  • 25 dkg mogyorókrém
A krémekhez:
  • 1/2 l tej
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • 3 ek cukor
Továbbá:
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 2 dj tejszínhab
  • 2-3 dkg étcsoki, reszelni

Elkészítés:
  1. Elõször a krémet készítjük, hogy legyen ideje kihûlni: a pudingport, a lisztet és a tojássárgájákat simára kavarjuk, hozzácsorgatjuk a tejet és sûrû krémmé fõzzük. Hagyjuk kihûlni.
  2. A mogyorókat egy száraz serpenyõben megpirítjuk.
  3. Elkészítjük a sütialapot: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is tovább verjük. Elkeverjük a többi hozzávalóval (kivéve mogyoró, mogyorókrém), egy sütõpapírral bélelt tepsibe (kb 25x35 cm) öntjük, megszórjuk a pirított mogyoróval és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. Mikor kész, még melegen, rákenjük a mogyorókrémet.
  5. A margarint habosra keverjük a cukorral és összeforgatjuk a kihûlt krémmel. Elfelezzük és az egyik feléhez hozzákeverjük a gõz fölött megolvasztott csokoládét. 
  6. Összeállítjuk a süteményt: a mogyorókrémes alapra egy kekszréteget helyezünk el, majd rákenjük a sárga krémet, ismét keksz, majd a csokis krém. Végül rákenjük a felvert tejszínhabot és megszórjuk reszelt csokoládéval.
  7. Pár órát (legjobb ha egy éjszakát) hagyjuk a hûtõben dermedni. Tálaláskor mindegyik szeletre helyezünk 1-1 szem egész mogyorót.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban...

sponsored links

Keres?s