Kinder Bueno
sponsored links
Születésnapra készült ez torta az egyik gyerkõcnek, és a visszajelzések alapján mondhatom, hogy telitalálat volt.
A receptért köszönet Rebarbarának!
Hozzávalók 24cm-es tortaformához
500 g háztartási keksz (nem kell mind)
100 ml tej
1 kis üveg Nutella
Az alsó laphoz
3 tojásfehérje
3 evõkanál cukor
1 teáskanál olaj
2 evõkanál liszt
1/2 kávéskanál sütõpor
100 g tört mogyoró
A krémhez
250 ml tej
3 tojássárgája
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1 evõkanál liszt
70 g vaj
3 evõkanál cukor
50 g étcsokoládé
A tetejére
200 ml tejszín
40 g cukor
1 csomag habfixáló
csokoládéreszelék
mogyorószemek
A krémmel kezdünk. A tejet, a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sûrûre felfõzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihûlt fõzött krémmel.
A sütõt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütõpapírral béleljük.
A tojásfehérjébõl a cukorral kemény habot verünk, beleöntjük az olajat, végül beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport.
A masszát a formába simítjuk, tetejét megszórjuk a tört mogyoróval és 12-15 perc alatt megsütjük.
A kihûlt tortalapot tortatálra helyezzük és rákenjük a nutellát, majd tejbe mártogatott háztartási kekszbõl egy sort rakunk rá.
Rásimítjuk a vaníliakrém felét, majd újabb sor keksz következik.
Az 50 g csokoládét megolvasztjuk, a maradék vaníliakrémbe keverjük, és rákenjük a második réteg kekszre.
A tejszínbõl a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk.
Megszórjuk csokireszelékkel és mogyorószemekkel díszítjük.
Egy éjszakán át hûvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.