Kilocsolt borok

2012-04-09

sponsored links

Az idei húsvéti borozás nagy anyázásba fulladt. Volt bekészítve két palack kedv- és gyomorcsináló, azok szépen le is csúsztak a sonka elõtt és után, ahogy illik. (A sonkához olaszrizlinget nyaltunk, nincsen még bor a világon, amelyik ennyire passzolna a húsvéti ételekhez.) Meg volt két komolyabb palack a sonka utánra, a hedonista életérzés legyezgetése céljából.

Erre az elsõ dugós volt, nem is kicsit, ráadásul még csontig át is ázott az a szar dugó. (Mellékesen egyre jobban bosszantanak a dugós borok, fõleg amikor nem egy ezresért akasztom le valamelyik hiperben.) A másik nagyágyú meg olyan büdös volt, mint egy pöcegödör, ízben még úgy ahogy el lehetett vele csámcsogni, de pár perc múlva szépen követte az elsõt a wc-be, korai locsolás erre az évre. A nagy puffogás közben aztán rá kellett jönnöm, hogy a két kedvcsináló tétel igencsak jól szerepelt, simán megérdemelnek egy külön posztot.

Fater szerzeményei voltak ezek, a bonyhádi illetõségû Danubiana borai az Aldiból, palackonként nem érték el a 600 forintos határt. Én a pécsi kollégák által már megismerkedhettem a pincészet zöldveltelinijével és rozéjával, mindkettõ abszolút hibátlan volt, abszolút verhetetlen áron. A pincészet egyik központja Bonyhádon, a másik Gyöngyösön van, ennek megfelelõen tolnai és mátrai borokat töltenek palackba. Nem kispályások õk, évente tízmillió palackkal jönnek ki, de sajnos a borok nagy része ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2012/04/09/kilocs...

sponsored links

Keres?s